Україна отримає танки Leopard 2 від Німеччини: заява посла Олексія Макєєва

Федеративна Республіка Німеччини рано чи пізно передасть Українській державі танки Leopard 2. Хоча раніше Берлін відмовлявся передавати безліч техніки. Але сьогодні військова техніка Німеччини вже є на озброєнні ЗСУ.

Танки Leopard 2

Скільки танків Leopard 2 отримає Україна від ФРН? Фото - lb.ua

Як повідомляє «НБН», про це в інтерв’ю «Європейській правді» заявив посол України у Німеччині Олексій Макєєв.

Він зазначив, що “надія завжди є”, і вона підкріплюється роботою. Крім того, Україна порушує питання про постачання серйозної броньованої техніки фактично з першого дня.

Дослівно із заяви посла України до ФРН:

«У березні Верховний головнокомандувач ЗСУ віддав завдання привезти в Україну зброю. У результаті в Берліні дали добро на те, щоб Україна отримала понад 60 БМП-1, які належать Німеччині та перебували в Чехії. Тоді ми на переговорах згадували про танки Leopard – тобто скоро вже мине рік, як Україна порушує це питання».

За його словами, нині є неймовірна закарузливість німецької системи та складність її зміни.

Насамкінець дипломат заявив:

«Проте зараз відбувається те, що Олаф Шольц, канцлер Німеччини заявив про зміну епох. Але вони не відбуваються миттєво, хоча ми робимо все, щоб ця зміна була прискорена. Я переконаний, що танки Leopard будуть в Україні. Звичайно ж, краще, щоб це сталося якнайшвидше. Але те, що це буде, я переконаний у цьому».

Раніше у Бундестазі зажадали від Шольца поставити Україні танки Leopard 2.

Exit mobile version