Зеленський висловився про ризики нового вторгнення росіян із Білорусі

Глава держави Володимир Зеленський оцінив загрозу наступу армії Путіна з білоруської території та розповів, що потрібно Україні для опору окупантам.

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський. Фото – president.gov.ua

На спільному брифінгу з президентом Фінляндії Саулі Ніїністьо український лідер заявив, що існує можливість повторного наступу російських військ з Республіки Білорусь, проте це вторгнення буде безуспішним.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на «УНІАН».

Зеленський підкреслив, що для України дуже важливо, щоб РБ не втратила своєї незалежності і не вступила у війну, адже наша країна ніколи їй не загрожувала.

За словами президента, наші захисники, які готуються до можливих наслідків російських загарбників, потребують амуніції, адже її не вистачає для всіх військовослужбовців.

Також глава держави прокоментував заяву Мінська про пропозиції підписання з Києвом «пакту про ненапад». Лідер нації заявив, що Україна ніколи не збиралася і не збирається вторгатися у РБ.

«Все, що Україна офіційно пропонує, ви чуєте. Ми нападати на Білорусь не збираємось і ніколи не збиралися. Немає таких намірів… Це головний сигнал від усього українського народу білоруському народу», – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, що раніше нелегітимний президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Україна хоче з його країною укласти «пакт про ненапад».

Exit mobile version