До Тимошенко було багато питань і до війни, і під час – політтехнолог висловився про масові звільнення у владі

Політтехнолог Олексій Голобуцький висловився про чищення в лавах чиновників в Україні, зокрема, про звільнення з посади заступника глави ОПУ Кирила Тимошенко.

Кирило Тимошенко

Кирило Тимошенко. Фото – kharkivoda.gov.ua

Політичний експерт, коментуючи звільнення Тимошенко з Офісу президента України, нагадав, що до нього були претензії і до повномасштабного вторгнення Росії, і під час війни, інформує «НБН» з посиланням на «Апостроф».

«Ми бачили всі ці скандали, останній з приводу американської машини, на якій він їздив. Більше того, в ОП він відповідальний за регіональну політику. Якщо так визнано неуспішною діяльність п’яти губернаторів, то логічно, що і до Тимошенко є питання», – пояснив політтехнолог.

За словами Голобуцького, зараз важко продати суспільству те, що середні та нижчі керівники роблять щось неправильно, а на нагорі все чудово.

Експерт наголошує, що зараз важко зрозуміти, що могло стати стимулом для звільнення Тимошенко. Його звільнення з Офісу Зеленського виглядає як тиск громадськості, але є й міркування, що це був тиск зі сторони Заходу.

«Я читаю західну пресу і там не всі в захваті від того, що відбувається в Україні, тобто вони мають претензії», – зазначив політтехнолог.

Він додав, що наступного року відбудуться президентські вибори у США. Частина Республіканської партії критично ставиться до військової допомоги Вашингтона Україні, а прихильники Дональда Трампа прямо заявляють, що в нашій країні немає демократії, є корупція та інші проблеми, тоді чому Америка «має за це платити».

Голобуцький додав, що з цієї причини Україна має не лише демонструвати успіхи на фронті, а й зміни у державі.

Нагадаємо, що Зеленський призначив нового заступника керівника ОПУ замість Тимошенко.

Exit mobile version