Віце-канцлер Німеччини пояснив, чому Берлін не хоче передати Україні винищувачі

Німецький уряд намагається максимально надати Україні допомогу у боротьбі з російськими окупантами, проте Берлін боїться, що Німеччина стане стороною конфлікту.

Роберт Хабек

Роберт Хабек. Фото – AP Photo / Pool / Kay Nietfeld

Віце-канцлер ФРН Роберт Хабек переконаний, що західні партнери Києва мають забезпечити швидке постачання танків Leopard 2 та Abrams Україні, проте поки що несвоєчасно говорити про передачу кораблів та бойових літаків.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на ZDF.

На думку німецького політика, неправильно постачати Україні бойову авіацію, оскільки «є різниця між танками та винищувачами чи військово-морською технікою».

Представник уряду Німеччини зазначив, що з початку повномасштабної війни Берлін намагається балансувати між допомогою українській армії та ситуацією, коли ФРН може стати стороною конфлікту.

«Дехто каже, і я також поважаю це занепокоєння, що рішення про постачання танків заходить надто далеко. Але ми довго вагалися, а може, й надто довго, щоб ухвалити це рішення», – зазначив Хабек.

Віце-канцлер додав, що Україна не має інфраструктури, щоб обслуговувати бойові літаки, отже, цим займатимуться інші країни-члени НАТО. Він стурбований, що через це вони можуть «зайти надто далеко і стати учасниками війни».

Нагадаємо, що глава Міноборони Франції озвучив три критерії для передачі винищувачів Україні.

Exit mobile version