Володимире, я благаю вас – Дуда розповів, у якому місті він попросив Зеленського прийняти капітуляцію Росії

Польський президент Анджей Дуда вважає, що глава України Володимир Зеленський має прийняти капітуляцію Російської Федерації у місті Переяслав Київської області.

Анджей Дуда

Анджей Дуда. Фото – rbc.ru

Під час зустрічі з поляками у Ризі Дуда розповів про нещодавню розмову з українським лідером. Політик порадив Зеленському прийняти капітуляцію країни-агресора у Переяславі, інформує «НБН» з посиланням на WPROST.

Польський лідер не сумнівається, що Україна переможе, а Росія «приповзе на колінах» до неї підписувати мир. Дуда пояснив, чому все має закінчитися, на його думку, у Переяславі.

«Я говорю: Володимире, дивлячись на нашу історію, як розійшлися колись ці шляхи, я благаю вас – коли ви переможете Росію, коли росіяни прийдуть сюди на колінах підписувати мир, тоді ведіть їх до Переяслава, нехай вони підпишуть з вами світ мир , нехай перекреслять усі ті роки радянського та російського впливу, і цей полон з часів царату до недавнього часу, від якого ви зараз знову обороняєтесь», – сказав глава Польщі.

Дуда висловив упевненість у тому, що всі держави хотіли б жити у мирі з Російською Федерацією, будувати спільне життя, вільно розвиватися та торгувати. Однак це неможливо через країну-агресора, яка нападає, вбиває і грабує.

Зазначимо, що у січні 1654 року у Переяславі гетьман Богдан Хмельницький провів «Переяславську раду», після якої частина Гетьманщини перейшла під протекторат московського царя.

Російська імперія гарантувала збереження державних прав Гетьманщини, але порушила свою обіцянку, ліквідувавши Запорізьку Січ та зробивши українців кріпаками.

Раніше Дуда висловився щодо гарантій безпеки кремлівському диктатору Володимиру Путіну.

Exit mobile version