Фінляндія, вірогідно, передасть Україні частину своїх танків: за виконання яких умов це можливо

У Фінляндії підтверджують готовність направити Україні кілька власних бойових танків Leopard-2, але зробити це, схоже, зможуть нескоро.

Танк

Танки від НАТО. Фото - скріншот YouTube-відео.

Про те, як вступ Фінляндії до Північноатлантичного Альянсу може допомогти й захисникам України, пише «НБН» з посиланням на статтю у виданні «The Wall Street Journal».

За словами невідомого високопосадовця з Фінляндії, Гельсінкі можуть у певному порядку приєднатися до співпраці в рамках так званої «танкової коаліції». Втім, від розголошення всіх деталей і подробиць джерело інформації відмовилося, оскільки Фінляндія все ще має 1300-кілометровий кордон з РФ, і з цієї причини дотримується політики нерозголошення того, яку саме допомогу спрямовує в Україну.

Однак представник НАТО заявив «WSJ» – уряд Фінляндії дав зрозуміти: швидше за все, безпосередньо не поставлятиме танків Україні аж до офіційного вступу до Альянсу (зараз блокується Туреччиною). Але навіть після членства в НАТО Фінляндія зі своїх 240 танків, ймовірно, зможе надати не більше десятка одиниць цієї техніки.

Раніше наш інформаційний портал писав, скільки танків втратили російські війська з початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Exit mobile version