Байден прибув у Київ з неанонсованим візитом: подробиці першої поїздки президента США до України

Глава Сполучених Штатів Америки Джо Байден прибув із неоголошеним візитом у Києв у понеділок, 20 лютого. Про першу поїздку в Україну від початку каденції американського лідера повідомив президент Володимир Зеленський.

Джо Байден

Фото – gettyimages.com

У Мережі поширилися кадри з американським президентом у Києві. Пізніше Зеленський у своєму Telegram-каналі підтвердив, що Байден прибув до української столиці, опублікувавши фото, інформує «НБН».

Про візит глави США заздалегідь ні українська, ні американська сторона не повідомляли, дотримуючись заходів безпеки у воєнний час.

Американського лідера помітили біля Михайлівського собору, де він із Зеленським під звуки сирени вшанував пам’ять загиблих українських захисників.

Зазначимо, що вранці у столиці було перекрито вулиці у центрі міста, поблизу посольства США, а також дороги від відомства у бік центрального залізничного вокзалу.

Видання «РБК-Україна» повідомило, що Байден анонсував новий пакет допомоги нашій країні на 500 мільйонів доларів. Також лідери обговорили військову підтримку України, зокрема питання щодо постачання далекобійної зброї.

Напередодні посол США у Польщі Марк Бжезінський заявляв, що зустрічі Байдена із Зеленським під час візиту американського лідера до Варшави не буде.

Exit mobile version