Візит Байдена у Варшаву: у Польщі розповіли, чи буде зустріч президента США із Зеленським

У річницю повномасштабного вторгнення російських військ в Україну американський президент Джо Байден має намір відвідати Варшаву. Посол США у Польщі Марк Бжезінський повідомив чи можлива зустріч глави Америки з українським лідером Володимиром Зеленським.

Володимир Зеленський і Джо Байден

Фото – AFP 2022 / BRENDAN SMIALOWSKI

В ефірі польського телеканалу TVN24 дипломат розповів, що Байден прибуде до Польщі у понеділок ввечері, 20 лютого. У Варшаві президент США планує зустрітися з главою держави Анджеєм Дудою та лідерами «Бухарестської дев’ятки», інформує «НБН».

За словами Бжезінського, у вівторок, 21 лютого, о 18:30 (за київським часом) американський лідер виступить із промовою перед польським народом у саду Королівського замку Аркади Кубицького у центрі Варшави.

Посол додав, що за попередніми даними, президент України Володимир Зеленський не приїде у польську столицю.

Нагадаємо, що білоруський диктатор Олександр Лукашенко запросив Байдена приїхати у Мінськ. Там самопроголошений президент РБ планує провести «серйозну розмову» за участю російського лідера Володимира Путіна, щоб «закінчити» війну в Україні. Нелегітимний глава Білорусі також вважає, що на ці переговори може «підлетіти» Володимир Зеленський.

Exit mobile version