Китай вирішив підтримати летальною зброєю РФ у війні проти України: заява Ентоні Блінкена

Виявляється, оприлюднена раніше у ЗМІ інформація про можливу передачу Китаєм Росії летальної зброї виявилася достовірною. Це підтвердив державний секретар США Ентоні Блінкен.

Путін та Цзіньпін

Фото: DW.com

Як інформує «НБН» із посиланням на «Європейську правду», держсекретар США Блінкен учора, 19 лютого, підтвердив в інтерв’ю телеканалу NBC інформацію преси про те, що КНР активно обговорює можливість надання Росії летального озброєння. Причому ця військова допомога може бути спрямована на підтримку агресії в Україні.

Керівник дипломатії США нагадав, що Китай довгий час підтримував Російську Федерацію. Причому, за його словами, це не лише політично та економічно, а й за рахунок передачі нелетального озброєння.

Дослівно із заяви Блінкена:

«Наразі ми дуже стурбовані тим, що Китайська народна республіка думає над наданням летальної підтримки Росії у її агресії проти Української держави. І я дав чітко зрозуміти, що це призведе до дуже серйозних наслідків, у тому числі у наших відносинах. Про це під час своїх кількох зустрічей говорили Байден та Сі Цзіньпіном».

Як відомо, раніше ми вже писали, що Китай має плани збільшити кількість ядерних боєголовок.

Exit mobile version