Мінськ перекинув десятки одиниць військової техніки ближче до кордонів однієї з країн Балтії

Ймовірно, за розпорядженням самопроголошеного президента Білорусі, кілька колон, що складаються з різних машин, у тому числі й броньованих, пройшли до кордону з Литвою.

ЗС РБ.

Фото - Facebook МО Білорусі.

Про те, чим викликані такі несподівані маневри, якщо вірити офіційним заявам Білорусі, пише «НБН» із посиланням на Telegram-канал місцевого проєкту «Беларускі Гаюн».

Як стверджують у Міністерстві оборони Білорусі, пересування техніки проводиться як перевірка бойової готовності «однієї з військових частин механізованого з’єднання, посиленого підрозділами ППО, і яка висунулася до певного району».

Відповідно до даних журналістів проєкту, справа стосується 358-го окремого механізованого батальйону 120-ї бригади з основним місцем дислокації в мікрорайоні Уруччя, Мінськ. Частини ЗС РБ рухалися у складі чотирьох колон, які включали понад 70 одиниць техніки: 35 бойових машин піхоти, 21 «Урал», 23 «УАЗи», 8 «КамАЗів», вантажний маніпулятор, кран та 2 бензовози.

У «Беларускі Гаюн» наголосили – одразу після виїзду зі столиці Білорусі, зазначені колони попрямували до литовського кордону біля міста Ошмяни.

Раніше ми писали, що Росія хоче взяти під повний контроль Білорусь уже за 7 років.

Exit mobile version