Численні факти порушення прав людини: ООН розгляне доповідь про злочини російських окупантів в Україні

У відомстві верховного комісара ООН з прав людини зафіксували численні випадки, що стосуються порушень прав людини, та сталися лише після російського вторгнення до нашої країни.

Гутеріш та Тюрк.

Фото - reuters.com

Про це пише «НБН», посилаючись на спільну заяву генерального секретаря організації Антоніу Гутерріша та Верховного комісара Фолькера Тюрка. Ця інформація прозвучала під час відкриття сесії Ради з прав людини ООН у Женеві.

Зокрема, обидва високопоставлені функціонери ООН, у черговий раз, виступили із засудженням агресії РФ проти України. Гутерріш підкреслив, що наймасовіші порушення прав людини у світі, на цей час, безпосередньо пов’язані саме з діями російських окупантів. Генсек ООН уточнив – справи стосуються вбивств мирних жителів, появи все більшої кількості ВПО, а також того, що на тимчасово захоплених українських територіях засвідчено щонайменше кілька десятків випадків насильства (у сексуалізованій формі), які вчинили саме російські військові проти простих українців, як жінок, і чоловіків.

Очікується, що в період сесії, від голови Комісії з розслідування подій в Україні, Еріка Месе, надійде докладна доповідь, в якій будуть представлені докази актів насильства (що підпадають під класифікацію воєнних злочинів), скоєних солдатами армії РФ.

Також у цій сесії, ймовірно, візьме участь заступник глави МЗС РФ Сергій Рябков, який найчастіше виступає як спостерігач — після вторгнення в Україну, Росію виключили з-поміж країн-членів Ради, оскільки в країні-агресорі заперечують скоєння будь-яких злочинів на території України.

Раніше ми писали, що українська захисниця розповіла, кого з полонених громадян України найважче повернути додому.

Exit mobile version