Ядерна ескалація конфлікту: експерти розповіли чому Путін розмістить ядерну зброю в Білорусі

Президент Російської Федерації Володимир Путін найімовірніше планував розмістити ядерне озброєння на території Білорусі ще до початку війни.

Ядерна зброя

Фото — Корреспондент.нет

Про це повідомляє “НБН“, з посиланням на дані Інституту вивчення війни.

Як йдеться у звіті ISW, чинний глава Росії Володимир Путін, швидше за все, планував розмістити ядерне озброєння на території Республіки Білорусь ще до початку повномасштабного вторгнення в Україну.  Про це свідчать слова президента Білорусі Олександра Лукашенка, який 30 листопада 2021 року запропонував Росії розмістити свою тактичну ядерну зброю на території Росії.  Також примітно, що у лютому 2022 року в Білорусі було скасовано закон про нейтральний статус.

Але все ж таки, на думку експертів Володимир Путін вирішив зробити це саме зараз у рамках нової інформаційної кампанії проти України та західних країн.  Вони припускають, що Путін здогадувався, що все може бути не за планом, тому не став розміщувати зброю масового знищення тоді.

Також окремо варто зазначити слова експертів про те, що президент Росії Володимир Путін значно перебільшує ядерну потужність армії РФ.

Також раніше ми говорили, що окупанти готуються до чергового жесту доброї волі.

Exit mobile version