Розміщення ядерної зброї РФ у Білорусі: засновник «Беларускі Гаюн» пояснив, навіщо це Кремлю

Білоруський громадський активіст, блогер, засновник проекту «Беларускі Гаюн» Антон Мотолько розповів, з яких причин країні-агресору вигідно розмістити своє ядерне озброєння на території РБ.

Ядерне озброєння РФ

Фото – sputniknews.ru

Мотолько зазначив, що розміщуючи своє ядерне озброєння в Республіці Білорусь, Москва таким чином хоче «позначити територію», за прикладом бази Чорноморського флоту РФ у Криму, яка дозволила швидко окупувати півострів.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на видання «РБК-Україна».

Засновник проекту «Беларускі Гаюн» пояснив, що також ядерна зброя росіян – елемент шантажу на тлі майбутнього українського контрнаступу. Якщо ЗСУ підуть звільняти Крим, Кремль ще активніше лякатиме світ ядерною ескалацією.

Крім того, у Москви з’являться нові можливості для використання «ядерки» у міжнародному тероризмі. Російське керівництво може взяти ці боєголовки з РБ і відправити їх до Ірану чи кудись ще.

Розміщення ядерного озброєння у Білорусі вигідне і диктатору Олександру Лукашенку. У разі слабшання РФ у війні чи політичної кризи у країні-агресорі, нелегітимний президент отримає особисті гарантії безпеки, оскільки він переконаний, що на державу з ядерними боєголовками ніхто не нападе.

Зазначимо, що лідери держав «Великої сімки» закликали Москву підтвердити неприпустимість ядерної війни, що обурило екс-президента РФ Дмитра Медведєва.

Exit mobile version