Вступ України в НАТО: Кулеба розповів про найкращого «союзника» Кремля у питанні затягування інтеграції в Альянс

Глава Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба переконаний, що невизначеність держав-членів НАТО щодо вступу нашої країни в Альянс – найкращий союзник кремлівського диктатора Володимира Путіна.

РФ проти членства України в НАТО

Фото - sputnik.by

У статті для видання Foreign Affairs керівник зовнішньополітичного відомства пояснив, чому Україну мають прийняти в Організацію Північноатлантичного договору, інформує «НБН».

Дипломат нагадав, що у 2008 році на саміті Північноатлантичного Альянсу в Бухаресті країни-союзники військово-політичного блоку визначили інтеграцію України в НАТО своєю метою. Однак усі ці роки вони витрачали час на те, щоб подати сигнал Кремлю про те, що цього не станеться.

За словами Кулеби, після збройної агресії Російської Федерації на території Грузії та України стало зрозуміло, що невизначеність лідерів Альянсу щодо членства нашої країни в НАТО – найкращий союзник президента-агресора.

Глава МЗС додав, що політики ухвалювали помилкові рішення щодо України, поставивши під загрозу безпеку євроатлантичного простору. Прийняття нашої країни в НАТО посилить Альянс, підвищивши його готовність до сучасних війн, а також посилить безпеку держав-членів блоку.

Нагадаємо, в МЗС України відповіли на скандальну заяву Угорщини про те, що наша країна має отримати схвалення на інтеграцію в НАТО від Москви.

Exit mobile version