Резніков розповів, чи можна було запобігти війні і пояснив, чому РФ вторглася в Україну

Глава Міністерства оборони України Олексій Резніков розповів, чи можна було запобігти вторгненню військ Російської Федерації до нашої країни і пояснив, чому країна-агресор розв'язала війну.

Олексій Резніков

Фото – rbc.ua

У програмі Дмитра Комарова «Рік. За кадром» на запитання, чому РФ напала на Україну, глава оборонного відомства зазначив, що країна-агресора не мала об’єктивних причин для вторгнення, лише імперські бажання, інформує «НБН».

За словами Резнікова, у Росії кілька людей хворі на «відновлення імперії», на їхню думку, про цю «велич» буде написано в книзі століть. Міністр зазначив, що у росіян з’явилося спотворене сприйняття українців після легкого мітингу у Криму у 2014 році.

Чиновник припустив, що якби тоді наша країна чинила опір, можливо, вторгнення армії Путіна не було б. З іншого боку, як зазначив Резніков, тоді ЗСУ були не готові, а іноземні партнери могли закликати Україну не чинити опір і здатися.

На думку глави Міноборони, наша країна здобула вісім років на підготовку і зараз на покоління вперед оплачує кров’ю свою незалежність.

Раніше Резніков заявив, що Україна може деокупувати Крим без бою. Секретар РНБО Олексій Данілов висловився про такий сценарій звільнення півострова.

Exit mobile version