Приватні військові компанії підпорядковуватимуться Міноборони РФ: глава відомства Шойгу підписав новий наказ

Глава Міністерства оборони Російської Федерації Сергій Шойгу підписав новий наказ, згідно з яким усі приватні військові компанії, які присутні на території країни, мають підписати контракт з Міноборони.

Шойгу і Герасимов

Фото - CNN

Про це повідомляє “НБН” із посиланням на прес-реліз Міноборони РФ.

Так, згідно з новим наказом відомо, що всі так звані російські “добровольчі загони” до 1 липня поточного року обов’язково мають укласти контракт із Міністерством оборони Російської Федерації. У самому документі йдеться про те, що таке рішення нібито надасть приватним військовим компаніям “правовий статус”. При цьому, як заявляють представники міністерства, окремі “добровольці” мають можливість підписати індивідуальний контракт із Міноборони та з загоном.

“Укладання громадянами контрактів з державою – це, перш за все, поширення на них, а також на членів їхніх сімей встановлених державою заходів соціального захисту та підтримки”, – заявив заступник міністра оборони Російської Федерації.

Варто зазначити, що в Росії прийнято називати “добровольчими формуваннями” приватні військові компанії, на кшталт “Вагнер”, яка бере участь у боях на території України та регулярно скоює військові злочини.

Раніше ми писали, чому Білорусь не напала на Україну.

Exit mobile version