Трамп запропонував Україні поступитися РФ своїми територіями: у Зеленського відреагували на скандальну заяву

Екс-президент США Дональд Трамп вважає, що Україна може залишити собі більшу частину територій, а рештою поступитися Російській Федерації, щоб закінчити війну. Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк висловився щодо пропозиції політика.

Офіс президента України

Фото – 5.ua

У своєму Twitter-акаунті представник Офісу Зеленського заявив, що Київ не віддаватиме окупантам частину територій України, щоб завершити війну, інформує «НБН».

Подоляк пояснив, що примітивна домовленість із Москвою «територія в обмін на мир» незмінно закінчиться ескалацією конфлікту та новими етапами війни.

Радник глави ОПУ зазначив, що будь-яка поступка країні-терористу спровокує зростання загарбницьких апетитів у Кремля, різке розширення агресії РФ і її бажання демонстративно «обнуляти» міжнародне право.

Чиновник запевнив, що жодна суверенна та зріла держава не піде на такі угоди, щоб зберегти свободу та самоповагу, а також не запропонує такий крок своїм партнерам.

Нагадаємо, Трамп заявив, що українці своєю боротьбою з агресором «заслужили великий кредит» і можуть залишити собі частину територій, що нібито має влаштувати Кремль.

Exit mobile version