Нам потрібна ця підтримка – Зеленський звернувся до президента Бразилії із важливою ініціативою

Глава держави Володимир Зеленський звернувся до бразильського лідера Луїса Інасіа Лули да Сілви з важливою ініціативою. Президент України запропонував політику організувати йому зустріч із главами держав Латинської Америки.

Луїс Інасіу Лула да Сілва

Фото – sputnik.kg

В інтерв’ю Globo News гарант зазначив, що для нього дуже важливою є Латинська Америка і, зокрема, Бразилія, тому, якщо він отримає запрошення, то відвідає цю країну, інформує «НБН».

На думку Зеленського, да Сілва міг би організувати йому зустріч із главами країн Латинської Америки. Президент запропонував політику виступити регіональним лідером та допомогти донести послання України, посприяти настанню миру, а також отримати Києву підтримку континенту.

«Нам потрібна ця підтримка», – запевнив глава держави, зазначивши, що да Сілва та суспільство Бразилії підтримують суверенітет та територіальну цілісність нашої країни.

Зеленський вважає, що політик також міг би зробити свій внесок у вирішення питання із «зерновим договором». Президент додав, що він не має наміру просити у бразильського лідера військову допомогу, оскільки той не надаватиме її.

Нагадаємо, що нещодавно да Сілва заявив, що нібито світ втомився від російсько-української війни, звинувативши Зеленського і главу США Джо Байдена в нездатності продовжити переговори з Москвою.

Exit mobile version