Путін ледве виживає – екс-посол США в РФ оцінив ймовірність прямої війни Росії з Америкою

Екс- посол США в Російській Федерації Майкл Макфол висловився щодо побоювання Білого дому стосовно можливої ескалації війни, яка може призвести до безпосереднього залучення Америки у протистояння.

Протистояння РФ і США

Фото – sprotyv.info

В інтерв’ю «Голосу Америки» дипломат прокоментував заборону використання зброї США на території держави-терориста, а також відмову Вашингтона від організації конвоїв для функціонування «зернової ініціативи», інформує «НБН».

Колишній посол зазначив, що це пов’язано із занепокоєнням Адміністрації Байдена щодо залучення Америки до війни. На думку Макфола, Білий дім переоцінює цю загрозу, і ймовірність такого розвитку подій є дуже низькою.

Дипломат переконаний, що кремлівський диктатор Володимир Путін не хоче конвенційної війни з Альянсом і США. Російський лідер ледве виживає, борючись із Україною, а якщо до неї  підключаться НАТО й Америка, вона швидко закінчиться.

Екс-посол звернув увагу на те, що Кремль старанно уникає ударів по території військово-політичного блоку, незважаючи на те, що країни-члени організації передають Києву зброю.

Макфол додав, що, якщо Вашингтон хоче закінчити війну якнайшвидше, американське керівництво має відправити ЗСУ потужніше озброєння, а також суттєво посилити санкційний тиск на РФ.

Раніше ЗМІ дізналися, яку суму президент Джо Байден має намір вимагати від Конгресу США для допомоги Україні.

Exit mobile version