Територіальні поступки України в обмін на «квиток» у НАТО: Кулеба висловився про позицію генсека Альянсу

Глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба відреагував на скандал навколо пропозиції НАТО щодо вступу країни в Альянс в обмін на її відмову від окупованих територій.

Дмитро Кулеба

Фото – armyinform.com.ua

У четвер, 17 серпня, в ефірі програми «Сніданок з 1+1» дипломат висловився про пропозицію керівника канцелярії генерального секретаря Організації Північноатлантичного договору Стіана Єнсена щодо територіальних поступок Києва в обмін на членство в Альянсі, інформує «НБН».

За словами глави МЗС, генсек НАТО та начальник його апарату – дві різні особи. Кулеба підтримує дуже тісні стосунки зі Столтенбергом й український лідер Володимир Зеленський неодноразово спілкувався з ним.

Міністр запевнив, що позиція генерального секретаря щодо інтеграції нашої країни в НАТО є абсолютно чіткою і збігається з позицією Києва, отже, він не поділяє погляди «торгівлі» територіями України.

Нагадаємо, що у Білому домі спростували переговори про територіальні поступки України в обмін на завершення війни або членство в Організації Північноатлантичного договору.

Exit mobile version