Путін міг особисто наказати «прибрати» Пригожина: в ISW розкрили, що стоїть за смертю ватажків «Вагнера»

В американському Інституті вивчення війни вважають, що кремлівський диктатор Володимир Путін, напевно, особисто наказав ліквідувати російського олігарха, ватажка ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина, помстившись за своє приниження.

Володимир Путін і Євген Пригожин

Фото – 24tv.ua

У середу, 23 серпня, через два місяці після «повстання» ПВК у Тверській області РФ розбився літак «Вагнера», на борту якого був Пригожин та його заступник, інформує «НБН».

В ISW переконані, що голова Міноборони Сергій Шойгу та начальник Генштабу Росії Валерій Герасимов навряд чи знищили б «кухаря Путіна» без наказу президента-агресора.

На думку аналітиків, ліквідація олігарха – публічна спроба глави Кремля помститися за приниження та відновити своє панування, адже політична та сфера безпеки РФ могли розглядати подальше виживання Пригожина після «бунту» як рішення диктатора.

Експерти припускають, що російський лідер замовив вбивство ватажка «вагнерівців», вважаючи, що він достатньо відокремив олігарха від ПВК, щоб його знищити, не перетворюючи на мученика для бойовиків.

В Інституті вивчення війни вважають, що «кухар Путіна» міг втратити прихильність найманців через фінансові проблеми у групі «Вагнера», з чим пов’язане скорочення виплат бойовикам та можливостей для розгортання.

Зазначимо, напередодні росЗМІ повідомили, що Кремль звільнив генерала Сергія Суровікіна, якого звинувачують у підтримці Пригожина, з посади командувача ПКС РФ.

Exit mobile version