Вибори в Україні під час війни: в ОПУ назвали 5 проблем із проведенням голосування

Радник керівника Офісу Зеленського Михайло Подоляк назвав низку причин, через які в Україні неможливо провести вибори під час бойових дій.

Вибори в Україні

Фото – slovoidilo.ua

В ефірі програми «Сніданок з 1+1» радник голови ОПУ зазначив, що у період воєнного стану вибори в країні не проводяться. Важко організувати голосування у зоні бойових дій, крім того, щоб забезпечити прозорість, спостерігачі мають сидіти в окопах, інформує «НБН».

Чиновник пояснив, що важко організувати виборчий процес з огляду на те, що росіяни безперервно атакують нашу країну. Не можна виключити провокації ворога в день виборів.

Представник Офісу Зеленського наголосив, що зараз важко забезпечити агітаційну кампанію і кандидати не зможуть якісно підготуватися до виборів.

Не менш важливою для організації народного волевиявлення є фінансова складова, що стосується й забезпечення безпеки людей, які прийдуть на виборчі дільниці.

Також чиновник нагадав, що багато громадян перемістилися в межах країни, частина – виїхала за кордон. Тому за короткий термін неможливо провести перереєстрацію виборців.

Раніше про вибори висловився глава держави Володимир Зеленський.

Exit mobile version