Зустріч Путіна з Кім Чен Ином: у ISW пояснили, чому диктатор нейтрально описав переговори з главою КНДР

У вашингтонському Інституті вивчення війни розповіли, чому кремлівський диктатор Володимир Путін сухо описав переговори з північнокорейським лідером Кім Чен Ином та співробітництво Російської Федерації з КНДР.

Володимир Путін

Фото – rbc.ru

Експерти ISW у своєму аналітичному матеріалі звернули увагу на те, як Путін прокоментував свою зустріч із Кім Чен Ином. Глава Кремля охарактеризував переговори з лідером Північної Кореї як «продуктивні», під час яких вони відверто обмінялися думками щодо ситуації в регіоні та відносин між двома країнами, інформує «НБН».

Крім цього, президент-агресор заявив, що РФ продовжує дотримуватися обмежень на військово-технічну співпрацю з Пхеньяном, додавши, що «в рамках чинних правил є можливості».

Американські аналітики зазначають, що російський лідер надто нейтрально висловився про цю зустріч. Очевидно, глава РФ побоюється, що афішування співпраці Москви з КНДР може посилити санкційний тиск на його країну і поставити під загрозу існуючі схеми обходу цих обмежень.

В Інституті вивчення війни додають, що російське керівництво не прагне надто демонструвати свою зацікавленість у закупівлі боєприпасів у Північної Кореї.

Раніше ЗМІ повідомили, що Кім Чен Ин запросив лідера росіян відвідати КНДР.

Exit mobile version