Сійярто звинуватив ЄС у «провальній» політиці щодо РФ і «глобалізації війни»: у МЗС України відповіли на скандальну заяву

Керівник угорського Міністерства закордонних справ Петер Сійярто заявив, що європейські держави нібито глобалізували російсько-українську війну. Представник МЗС України Олег Ніколенко різко відреагував на позицію Будапешта.

Петер Сійярто

Фото – rbc.ru

Глава зовнішньополітичного відомства Угорщини під час візиту до Гонконгу заявив, що країни Європи мали ізолювати війну в Україні, але натомість «глобалізували» її.

Про це інформує «НБН» із посиланням на видання Сһіnа Daily.

Угорському дипломату не подобається, що Євросоюз вирішив проводити «провальну» політику щодо Росії, яка «ґрунтується на санкціях». За словами Сійярто, ЄС не зміг такими рішеннями досягти мети обмежень – припинити війну. Керівник МЗС поскаржився, що в результаті конкурентоспроможність економіки Європи нібито щодня падає.

Представник зовнішньополітичного відомства України Олег Ніколенко у своєму Facebook відповів на висловлювання угорського міністра. Дипломат заявив, що Брюссель має вимагати від Будапешта пояснень, чому його глава МЗС займається поширенням дезінформації проти ЄС на користь Кремля.

Ніколенко додав, що йдеться не лише про нашу країну, а й про спробу Сійярто похитнути позиції Європи в Азії.

Раніше в МЗС України відповіли на пропозицію глави угорського уряду Віктора Орбана віддати Росії Крим та відмовити Києву у членстві країни в НАТО.

Exit mobile version