Зустріч Зеленського з да Сілвою: речниця президента Бразилії повідомила дату переговорів президентів

Глава держави Володимир Зеленський та бразильський лідер Луїс Інасіо Лула да Сілва проведуть зустріч у Нью-Йорку, куди український президент прибуде для участі у Генеральній Асамблеї Організації Об'єднаних Націй.

Луїс Інасіу Лула да Сілва

Фото – sputnik.kg

Речниця да Сілви Синтія Рібейро повідомила, що глава Бразилії та український лідер уперше проведуть переговори у середу, 20 вересня, на полях засідання Генасамблеї ООН.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на CNN.

Представниця президента уточнила, що Зеленський зустрінеться зі своїм бразильським колегою в Нью-Йорку о 16:00 за східним часом, не розкриваючи інших подробиць про переговори.

Зазначимо, що раніше про зустріч українського та бразильського лідерів написало видання The Guardian. Журналісти повідомили, що да Сілва розлютив деяких західних політиків, які підтримують Київ, своїм небажанням зайняти чітку позицію щодо російського вторгнення в Україну.

Раніше глава України коментував «миротворчі» ініціативи глави Бразилії. Гарант зазначав, що тільки кремлівський диктатор Володимир Путін і да Сілва говорять про гарантії безпеки для країни-агресора.

Exit mobile version