Шарль Мішель не порадував українців датою вступу України до Євросоюзу

Глава Європейської Ради Шарль Мішель озвучив дату можливого вступу України до Європейського Союзу. Причому, очевидно, озвучена ним інформація навряд чи порадувала українців.

Євросоюз

Фото - lb.ua

Як інформує “НБН” з посиланням на Spiegel, за словами Мішеля, Україна може стати членом ЄС у 2030-му році, і то тільки в тому випадку, якщо обидві сторони виконають поставлені перед ними умови.

Так, повідомляється, що Українська держава може приєднатися до Європейського Союзу у 2030-му році. Це станеться тільки в тому разі, якщо на той час обидві сторони виконають власне домашнє завдання. Зокрема, Україна та інші держави-кандидати мають провести цілу низку реформ, вести боротьбу з корупцією, а також виконувати вимоги щодо модернізації законодавства.

Європейському Союзу, за словами Шарля Міішеля, потрібно чітко розуміти, чого потрібно досягти разом, якими є пріоритети і на що потрібно витрачати гроші. Ба більше, Євросоюзу, як висловився Шарль Мішель, потрібно прискорити процеси ухвалення рішень. Крім того, він додав, що все це не стане легким процесом. Однак, за його словами, Євросоюз більше не може даремно витрачати свій час. 

Крім іншого голова Європейської Ради Шарль Мішель зробив заяву і про те, що безпечна і процвітаюча Україна в інтересах Євросоюзу. Нещодавній опір Києва Росії продемонстрував, що Українська держава належить Європейському Союзу. Причому скоро, а не колись. Своєю чергою ЄС також повинен довести, що він здатний на геополітичні дії.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про заяву Шмигаля щодо готовності України до інтеграції до ЄС.

Exit mobile version