Експерти розповіли, як Байден може використати зустріч із Сі Цзіньпіном у передвиборчій кампанії

Політичні експерти вважають, що американський лідер Джо Байден може використати переговори з главою Китаю Сі Цзіньпіном для своєї передвиборчої кампанії. Зовнішня політика Білого дому є важливим козирем президента США.

Сі Цзіньпін і Джо Байден

Фото – facebook.com/WhiteHouse

Експерт аналітичного центру «Українська призма» Олександр Краєв пояснив, що лідеру американців важливо показати, що Вашингтон зберігає геополітичний вплив і країна залишається флагманом демократичного світу, інформує «НБН» із посиланням на «РБК-Україна».

За його словами, для Байдена зовнішня політика є головним козирем, тож переговори з главою КНР він використає для своєї передвиборчої кампанії.

Згідно з останніми опитуваннями в США, 73% громадян виступають за переговори з Пекіном і майже 80% респондентів хочуть, щоб Білий дім запобіг військовому конфлікту.

Водночас політолог Володимир Фесенко зазначає, що активна фаза кампанії розпочнеться у 2024 році. Він сумнівається, що зустріч із Сі Цзіньпіном може безпосередньо вплинути на виборчий процес.

У Пекіні вважають Байдена раціональним та налаштованим на діалог правителем. Тому лідер КНР не ігноруватиме можливості укласти будь-яку угоду з ним з огляду на те, що наступного року президентське крісло може зайняти Дональд Трамп, відомий своїми антикитайськими настроями.

Нагадаємо, ЗМІ дізналися дату переговорів Байдена та Сі Цзіньпіна.

Exit mobile version