У Шойгу похвалилися «угодами про військове співробітництво» з країнами Африки: у ISW розкрили задум Кремля

У Міністерстві оборони Російської Федерації похвалилися, що Москва має «угоди про військове співробітництво» із 30 державами Африки. У вашингтонському Інституті вивчення війни розповіли про задум російської влади.

Зустріч Сергія Шойгу із представниками Буркіна-Фасо

Фото – ria.ru

Заступник глави оборонного відомства Росії Олександр Фомін у неділю, 12 листопада, повідомив, що Москва підписала «угоди про військове співробітництво» з 30 із 54 держав Африки й росіяни «дуже активні» на цьому континенті. На заяву представника МО РФ у своєму звіті звернули увагу аналітики ISW, інформує «НБН».

Крім цього, Фомін також похвалився, що російське керівництво найближчим часом підпише такі угоди з ще 6 африканськими країнами, не уточнивши, з якими саме.

Американські експерти пояснили, що після виходу західних гравців з регіону, Кремль намагається заповнити вакуум влади в африканських авторитарних державах і позиціонувати себе як їхнього провідного гаранта безпеки.

За даними ЗМІ, група військових Росії прибула до Буркіна-Фасо для «захисту» тимчасового глави держави Ібрагіма Траоре від майбутніх спроб держперевороту. Очевидно, Москва домовилася з Уагадугу про це на зустрічі керівника МО РФ з міністрами цієї країни 7 листопада.

Зазначимо, що наприкінці літа кремлівський диктатор Володимир Путін повідомив про намір Москви подарувати зерно африканським державам. У Вашингтоні прокоментували «щедру» ініціативу російського військового злочинця.

Exit mobile version