Зеленський розповів про загрози «замороженого конфлікту» з РФ для України

Глава держави Володимир Зеленський заявив, що наша країна не може дозволити собі будь-яку «патову ситуацію» у війні з Російською Федерацією, зокрема «заморожування» конфлікту. Президент переконаний, що за такого сценарію в майбутньому українцям все одно доведеться воювати.

Володимир Зеленський

Фото – president.gov.ua

Під час спілкування з африканськими журналістами український лідер пояснив, що «заморожені» бойові дії з Росією подібні до сплячого вулкана, який рано чи пізно прокинеться. Зеленський переконаний, що такий сценарій війни – патова ситуація, яка є тимчасовою слабкістю.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на «Радіо Свобода».

Гарант заявив, що якщо Україна хоче завершення війни, вона має її закінчити і зробити це з повагою, щоб увесь світ знав, що агресор поніс відповідальність за свої злочини.

Президент наголосив, що «заморожування» конфлікту означає, що наступним поколінням українців доведеться воювати, бо якщо РФ не поставити на місце, вона прийде знову. Глава держави додав, що зло має постраждати, а не лише наша країна, на яку воно напало, і це буде справедливо.

Раніше Зеленський заявив, що Україна потребує фінансової допомоги західних держав, щоб Київ міг нараховувати соціальні виплати. Президент зазначив, що за відсутності підтримки партнерів нашій країні загрожує криза.

Exit mobile version