Вступ України до НАТО: Столтенберг повідомив, як ставляться країни-учасниці Альянсу до планів Києва

Єнс Столтенберг, який є генеральним секретарем Організації Північноатлантичного договору, зробив заяву про те, як зараз держави-члени НАТО дивляться на плани України вступити до Альянсу.

Столтенберг

Фото - rbc.ua

Як інформує «НБН» із посиланням на український «Інтерфакс», за словами Столтенберга, країни-учасники Північноатлантичного Альянсу підтримують, як і раніше, таку ініціативу Києва.

Цитата із заяви Столтенберга, яку він зробив сьогодні, під час прес-конференції в Брюсселі після першого дня наради глав МЗС країн-членів Північноатлантичного Альянсу:

Усі союзники підтвердили свою рішучість підтримувати Українську державу на його шляху до Альянсу, висловивши їй свою міцну підтримку.

Згідно з заявою Столтенберга, протягом останніх двох років було здійснено дуже важливі кроки на підтримку Києва. Наприклад, ФРН дала обіцянку наступного року виділити на оборону України вісім мільярдів євро. Нідерланди пообіцяли понад два мільярди євро. А от Румунія, як додав генсек НАТО, відкрила учбовий центр для пілотів з України на F-16.

Саме таким чином, резюмував Столтенберг, у НАТО дають зрозуміти Путіну, що підтримка української держави не ослабне.

Нагадаємо, раніше Столтенберг прокоментував тупикову ситуацію на фронті в Україні.

Exit mobile version