Це вихід, Росію ніщо так не лякає – Зеленський розкрив найбільший страх агресора

Глава держави Володимир Зеленський заявив, що нашій країні потрібно зосередитись на нарощуванні виробництва зброї. За словами президента, самодостатня у військовій сфері Україна – найбільший страх держави-терориста.

Володимир Зеленський

Фото – president.gov.ua

В інтерв’ю агентству Associated Press український лідер розповів, що Київ закликає західних союзників надати контракти, кредити та видати ліцензії для виробництва озброєння в країні, інформує «НБН».

На цю сферу виділяється значна частина держбюджету, проте випущених одиниць зброї недостатньо, щоб ЗСУ змогли змінити перебіг війни. Тому Київ розраховує на допомогу Заходу для нарощування виробництва.

За словами президента, на зустрічах із главою США Джо Байденом, членами Конгресу та іншими чиновниками він закликав їх видати нашій країні кредити та ліцензії для випуску американської зброї.

Зеленський запевнив, що якщо Україна отримає ці можливості, ситуація на фронті зміниться. Гарант додав, що ніщо так не лякає РФ як самодостатність нашої країни у військовій сфері і це вихід для перелому у протистоянні з окупантами.

Раніше український лідер висловився щодо постачання винищувачів F-16. Президент пояснив, від чого залежить швидкість отримання американських бойових літаків.

Exit mobile version