Макрон запросив Орбана у Париж: ЗМІ розповіли про очікування глави Франції від переговорів

Французький лідер Еммануель Макрон запросив угорського прем'єр-міністра Віктора Орбана у Париж. Президент сподівається, що зможе переконати представника Будапешта підтримати інтеграцію України во Європейський Союз.

Еммануель Макрон

Фото – reuters.com

Американське видання Politico повідомило, що Макрон запросив Орбана зустрітися з ним у столиці Франції наприкінці цього тижня, інформує «НБН».

Журналісти посилаються на джерело в Парижі, яке заявило, що в оточенні президента все ще вірять у те, що главу уряду Угорщини можна переконати змінити позицію щодо вступу України в ЄС.

Французький чиновник розповів представникам ЗМІ, що угорський прем’єр-міністр «підвищив ставки», щоб Будапешт отримав більше грошей від Європейського Союзу.

Також, за словами джерела, президент Європейської Ради Шарль Мішель скоротить візит до столиці КНР. Політик побоюється, що глава уряду Угорщини спробує зірвати зустріч лідерів ЄС, яку заплановано на 14-15 грудня.

Раніше у Міністерстві закордонних справ Угорщини прокоментували інформацію СБУ про зустріч колишнього українського лідера Петра Порошенка з Орбаном.

Exit mobile version