У МЗС Угорщини прокоментували інформацію СБУ щодо зустрічі Порошенка та Орбана

Глава Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сійярто прокоментував інформацію Служби безпеки України щодо планів депутата ВРУ Петра Порошенка зустрітися з прем'єр-міністром Віктором Орбаном, у зв'язку з чим народного обранця не випустили з країни.

Петер Сійярто

Фото – facebook.com/szijjarto.peter.official

У п’ятницю, 1 грудня, колишній український лідер Петро Порошенко заявив, що прикордонники не випустили його із країни. За словами народного депутата, він збирався взяти участь у міжнародних зустрічах у Польщі та Америці, інформує «НБН».

Наступного дня в СБУ заявили, що політик мав намір зустрітися із главою угорського уряду. Спецслужби держави-терориста, за даними розвідки, хотіли використати переговори Порошенка з Орбаном для здійснення ІПСО проти нашої країни.

У понеділок, 4 грудня, видання Telex процитувало главу зовнішньополітичного відомства Угорщини, який підтвердив, що український екс-президент ініціював зустріч із прем’єр-міністром.

Сійярто на слуханнях у парламенті заявив, що глава уряду радий сісти за стіл переговорів із будь-ким, включаючи екс-лідерів інших країн. При цьому дипломат не став розкривати подробиці, закликавши не вдаватися в «наукову фантастику».

Раніше глава МЗС Угорщини пояснив переговори Орбана з Путіним та відмову Будапешта допомагати Україні зброєю.

Exit mobile version