Варіанти будуть винесені на саміт лідерів Європи: сьогодні міністри ЄС обговорять гарантії безпеки для України

Сьогодні, одинадцятого грудня, глави зовнішньополітичних відомств країн Євросоюзу обговорять гарантії безпеки для України, а їхні варіанти буде винесено на саміт європейських лідерів.

Євросоюз

Фото - dw.com

Як повідомляє «НБН» із посиланням на Sky TG24, про це безпосередньо перед засіданням Ради ЄС із закордонних справ заявив керівник європейської дипломатії Жозеп Боррель.

Зокрема, у своїй заяві він наголосив на тому, що Російська Федерація продовжує атакувати Україну, але втрати РФ зростають, відповідно потрібно підтримувати Київ більше, а не менше. Сьогодні на засіданні буде обговорено гарантії безпеки для України.

Міністри повинні мені дати орієнтири, щоби винести варіанти на саміті лідерів, – зазначив Боррель.

Головний європейський дипломат наголосив, що важливо, щоб військова підтримка України продовжувалась на європейському рівні, а не лише на двосторонньому рівні. Крім того, Боррель додав, що настав час направити всі свої можливості на підтримку України, оскільки Росія посилює атаки.

Насамкінець високопоставлений європейський чиновник додав:

Міністри повинні дати мені вказівки, щоб надати Раді Європи пропозицію щодо зобов’язань у сфері безпеки, які більшою мірою спрямовані на підвищення можливостей структур та координацію двосторонніх угод між країнами-учасницями та Україною, а також те, що ми робимо на рівні Європейської ради союзу .

Нагадаємо, раніше Боррель розповів, які важливі питання щодо України порушуватимуться на засіданні Європейської комісії у грудні.

Exit mobile version