В ISW розкрили, для чого Путін використав «пряму лінію», пояснивши його заяви про війну

У вашингтонському Інституті вивчення війни проаналізували «пряму лінію» із кремлівським диктатором Володимиром Путіним. Американські аналітики пояснили, навіщо главі РФ ця пресконференція і висловилися про його заяви щодо війни проти України.

Володимир Путін

Фото – ria.ru

У звіті ISW наголошується, що лідер росіян використав «пряму лінію» для обговорення своїх загарбницьких цілей по Україні, конкретних ситуацій на фронті та занепокоєння військових ЗС РФ більш публічним та тривалим способом вперше за час повномасштабного вторгнення, інформує «НБН».

Вчорашня пресконференція говорить про зростання впевненості глави Кремля у тому, що він може звертатися до росіян із цього питання. При цьому його заяви про так звану «СВО» були шаблонними, він не повідомив, як має намір перемогти, не описав, як виглядатиме перемога і не запропонував новий підхід до війни.

Вкотре Путін згадав про «демілітаризацію» України, але не пояснив, які саме зміни у ЗСУ означатимуть це. Також військовий злочинець знову закликав до нейтрального статусу сусідньої країни, яка тримає курс во ЄС і НАТО.

Експерти наголосили, що російський лідер знову заявив про небажання вести переговори з Києвом, заявивши, що війна завершиться тоді, коли РФ досягне всіх своїх цілей, натякаючи на повну капітуляцію України та Заходу.

Зазначимо, що у Білому домі прокоментували заяви Путіна на пресконференції щодо війни проти України.

Exit mobile version