Італія продовжила військову допомогу для України на 2024 рік

В Італії рішенням Ради міністрів країни було підтримано рішення про продовження ще на один рік, тобто до кінця 2024-го повноважень, які дозволяють їй надавати військову та військово-технічну допомогу Україні, яка протистоїть агресору з Росії.

МЗС Італії

Фото - liga.net

Як інформує «НБНя » із посиланням на «Європейську правду», своїм рішенням італійський уряд пропонує продовжити власні повноваження передавати Українській державі озброєння, транспортні засоби та матеріально-технічні засоби. Його має ще схвалити обидві палати італійського парламенту.

Зокрема, в оприлюдненому повідомленні сказано:

Декрет-закон, про який йдеться, надасть уряду ще один рік підтримувати населення України, віддане справі захистити свободи та суверенітету своєї держави, надаючи йому, як це було досі, не лише зброю, а й обладнання, генератори, а також все інше, що потрібне для військових операцій із захисту беззахисного цивільного населення цієї країни.

У свою чергу глава Міноборони Італії Гвідо Крозетто зазначив, що таким рішенням Рим вкотре «обирає бік свободи націй та поваги до міжнародного права, переслідуючи мету досягти, згідно з позицією союзників щодо Альянсу та ЄС, справедливого та міцного миру.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про те, як глава МЗС Італії оцінив перспективи України на вступ до ЄС.

Exit mobile version