Ердоган розкритикував ймовірний вступ України в ЄС: у МЗС закликали дивитися на факти

Турецький лідер Реджеп Ердоган заявив, що Україна нібито «застопориться» на шляху в Європейський Союз, як це сталося з його країною. Перша заступниця глави Міністерства закордонних справ Еміне Джапарова відреагувала на висловлювання політика.

Реджеп Ердоган

Фото - AP Photo / Burhan Ozbilici

У коментарі «Укрінформу» представниця зовнішньополітичного відомства, говорячи про критику ймовірної інтеграції України в Євросоюз главою Туреччини, зазначила, що вона не висловлювала б скепсис у цьому питанні, інформує «НБН».

Джапарова пояснила, що кожен політичний лідер перебуває у своїй політичній парадигмі й посилає відповідні меседжі та сигнали. Попри це вона закликала дивитися на конкретний результат – всупереч позиції деяких країн Україна отримала можливість розпочати переговори щодо членства в ЄС.

Перша заступниця міністра закордонних справ зазначила, що більшість держав Європи підтримують нашу країну на шляху в організацію й розуміють, з якими проблемами та викликами їй доведеться зіткнутися.

Представниця МЗС додала, що є політичні кон’юнктурні речі, до яких можна ставитися неоднозначно, проте варто дивитися на факти – Київ розпочав переговорний процес щодо інтеграції України в Євросоюз, у що мало хто вірив.

Нагадаємо, після візиту до Угорщини Ердоган заявив, що Україну на шляху до членства в Євросоюзі спіткає доля Туреччини. Президент звинуватив ЄС у тому, що його країна стоїть «біля дверей» організації понад 10 років.

Exit mobile version