ЗМІ розкрили ім’я соратника Путіна, який організував убивство Пригожина

ЗМІ заявили, що організатором ліквідації олігарха, ватажка ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина є соратник кремлівського диктатора, колишній шпигун, секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев. Журналісти стверджують, що вбивство «кухаря Путіна» готувалося протягом двох місяців.

Володимир Путін і Микола Патрушев

Фото – AFP

Американське видання The Wall Street Journal заявило, що за фізичним усуненням ватажка «вагнерівців» стоїть довірена особа Путіна Микола Патрушев. Головний соратник російського лідера схвалив вбивство олігарха, на підготовку якого пішло два місяці, інформує «НБН».

Журналісти пишуть, що секретар Ради безпеки РФ давно попереджав президента-агресора про те, що Пригожин через залежність Москви від найманців ЧВК має політичний і військовий вплив, який несе загрозу путінському режиму.

Підготовка до ліквідації олігарха почалася після того, як «кухар Путіна» зателефонував диктатору, вилаяв його та поскаржився на дефіцит боєприпасів у «вагнерівців». Патрушев був свідком цієї розмови.

Колишній розвідник на початку серпня доручив своєму помічнику розробити план убивства Пригожина, який пізніше показали главі РФ. Диктатор не заперечував і вже 23 серпня під крило літака олігарха було закладено невелику бомбу.

У цей момент ватажок ПВК очікував в аеропорту Шереметьєво завершення перевірки його приватного бізнес-джету. За півгодини після зльоту літак вибухнув і всі 10 людей, які були на борту, загинули.

Нагадаємо, екс-офіцер ФСБ, терорист Ігор Стрєлков заявив, що боїться повторити долю Пригожина.

Exit mobile version