В ISW пояснили, чому Москва раптово змінила своє рішення щодо обміну полоненими з Україною

У середу, 3 січня, в Україну повернулися 230 воїнів та цивільних. Цей обмін військовополоненими став найбільшим під час повномасштабної війни з Російською Федерацією. У вашингтонському Інституті вивчення війни пояснили, чому Москва, яка раніше блокувала відповідний процес, пішла на такий крок.

Обмін полоненими

Фото – president.gov.ua

Аналітики ISW у своєму звіті прокоментували повернення в Україну з російського полону 3 січня понад двох сотень захисників та захисниць ЗСУ, ВМС, Нацгвардії, прикордонних військ та цивільних осіб, інформує «НБН».

Американські експерти звернули увагу на те, що раніше Москва блокувала обмін полоненими з Україною, проте, ймовірно, керівництво РФ вирішило використати цей процес для нової інформаційної кампанії.

В Інституті вивчення війни припускають, що влада країни-агресора вирішила піти на наймасштабніший за час повномасштабного вторгнення обмін полоненими, щоб показати Російську Федерацію як державу, яка нібито дотримується гуманітарних та інших правових принципів.

В ISW нагадали, що нещодавно в інформаційному просторі з’явилися кадри, де російські загарбники використовують полонених українських бійців як «живий щит». Крім цього, раніше було зафіксовано факти страт захисників.

Очевидно, Кремль вирішив запустити інформаційну кампанію з «відбілювання» міжнародного іміджу «другої армії світу», використовуючи з цією метою великий обмін полоненими.

Раніше омбудсмен Дмитро Лубінець розповів, як РФ намагається використовувати родичів українських полонених проти керівництва нашої країни.

Exit mobile version