Дві конкретні речі – Зеленський розповів про очікування України від саміту НАТО у Вашингтоні

Глава держави Володимир Зеленський розповів про очікування України від наступного саміту організації Північноатлантичного Альянсу, що відбудеться у липні у столиці США. За словами президента, Київ хоче отримати «дві конкретні речі».

Володимир Зеленський

Фото – rbc.ua

Під час пресконференції з главою Литви гарант заявив, що за результатами Вашингтонського саміту НАТО Україна хоче отримати хоча б один крок назустріч інтеграції в Альянс та збільшити кількість систем протиповітряної оборони, інформує «НБН».

Український лідер уточнив, що очікування Києва від саміту полягають у отриманні «двох конкретних речей» – політичного та оборонного рішень. Зеленський розраховує, що Україні нададуть необхідну їй кількість засобів ППО та ракет, які дозволять захисникам боротися проти балістики ЗС РФ.

Також гарант додав, що нашій країні хотілося б отримати щонайменше один конкретний крок назустріч членству в Альянсі. У свою чергу, литовський лідер Гітанас Науседа заявив, що Україні, щоб отримати відповідний сигнал від організації, потрібна успішна національна програма, яка демонструватиме її прагнення стати частиною НАТО.

Також Зеленський висловився щодо «заморожування» бойових дій. Президент розповів, що мають враховувати партнери України, розглядаючи такий сценарій війни.

Exit mobile version