Зеленський у Давосі розповів, які заяви про війну звучали як «зелене світло» для Путіна

Глава держави Володимир Зеленський у вівторок, 16 січня, виступив у швейцарському Давосі перед учасниками Всесвітнього економічного форуму. Президент розповів, через які заяви на Заході, які звучали як «зелене світло» для Кремля, Україна втратила час.

Володимир Зеленський

Фото – rbc.ua

Український лідер під час виступу в Давосі нагадав, що кремлівський диктатор Володимир Путін не зміниться, тож зміни мають відбуватися у світі. Зеленський зазначив, що російський лідер підтримує терористичні режими, інформує «НБН» з посиланням на Facebook-сторінку гаранта.

Президент нагадав, що українці встали на захист своєї країни тоді, коли майже ніхто в них не вірив. Однак Україна спромоглася «перевернути гру» і тепер ніхто не вірить у Російську Федерацію.

За словами глави держави, заклики до Києва «не ескалювати» звучали як «зелене світло» для президента-агресора. Внаслідок цього Україна втратила час.

Також гарант подякував союзникам за нові антиросійські санкції, проте зазначив, що у кожній ракеті, яку виробляє РФ, досі є компоненти із західних країн. Крім того, український лідер застеріг від «заморожування» бойових дій, нагадавши, що такий сценарій стався на сході нашої країни і обернувся повномасштабним вторгненням росіян.

Раніше Зеленський спрогнозував активізацію загарбників на фронті перед «переобранням» Путіна на пост президента РФ.

Exit mobile version