Подоляк розкрив, чому в РФ пояснили удар по літаку А-50 знищенням «дружнім вогнем»

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк пояснив, чому в Російській Федерації запустили повідомлення про те, що літак-розвідник А-50 у районі Азовського моря ліквідували самі окупанти, а не ЗСУ.

Михайло Подоляк

Фото – rbc.ua

В інтерв’ю «24 каналу» представник Офісу Зеленського пояснив, чому в РФ говорять про те, що літак А-50 окупантів поблизу Азовського моря нібито знищили не Сили оборони, а «дружній вогонь» загарбників, інформує «НБН».

За словами чиновника, тактична авіація працює досить близько до лінії фронту, на відміну від стратегічної, яка піднімається над територією РФ. Командування окупантів заохочує пілотів літати на захоплені території нашої країни для виконання бойових завдань.

Подоляк зазначив, що у разі визнання знищення ЗСУ літаків А-50 та Іл-22 у районі Азовського моря це стане свідченням наявності у захисників інструментів дальньої дії, що налякає льотчиків «другої армії світу».

З цієї причини загарбники пояснили інцидент «дружнім вогнем», вдаючи, що вони, як і раніше, все контролюють і у Сил оборони нібито немає відповідних інструментів, щоб їх боятися.

Раніше стало відомо, що ЗСУ разом із А-50 «відмінусували» одного з найдосвідченіших льотчиків країни-агресора.

Exit mobile version