У МЗС відреагували на скандальну заяву Фіцо щодо «компромісу» між Україною та РФ

Глава словацького уряду Роберт Фіцо заявив про необхідність «компромісу» між Україною та Росією для завершення війни. Політик заявив, що Київ має віддати державі-терористу захоплені регіони. У Міністерстві закордонних справ прокоментували скандальні висловлювання прем’єр-міністра.

МЗС України

Фото – picture-alliance/dpa

Словацький прем’єр переконаний, що війська Російської Федерації не підуть із Криму, Донецької та Луганської областей. За його словами, тому потрібен «компроміс» для закінчення війни – Київ нібито має «віддати» захоплені регіони окупантам, інформує «НБН».

Речник зовнішньополітичного відомства України Олег Ніколенко на своїй Facebook-сторінці відреагував на скандальні заяви Фіцо. Дипломат написав, що не може бути компромісу щодо територіальної цілісності ні нашої країни, ні Словаччини, ні будь-якої іншої держави.

Представник МЗС наголосив, що Київ та його союзники докладають усіх зусиль, щоб Кремль вивів окупаційні війська з території Кримського півострова, Донеччини та Луганщини, і щоб вони не пішли далі, зокрема на словацьку землю.

Речник відомства додав, що без безпеки в нашій країні не буде безпеки ні в Словаччині, ні в Європі, тож спільними зусиллями держави мають наближати перемогу українців у війні із РФ.

Зазначимо, що Фіцо також заявив про намір блокувати інтеграцію нашої країни в НАТО.

Exit mobile version