Зустріч Кулеби та Сійярто: в ОПУ назвали головну мету переговорів керівників МЗС

29 січня в Ужгороді відбудеться зустріч керівника зовнішньополітичного відомства Дмитра Кулеби із головою МЗС Угорщини Петером Сійярто. Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак повідомив основну мету переговорів дипломатів.

Дмитро Кулеба і Петер Сійярто

Фото – facebook.com/szijjarto.peter.official

В інтерв’ю інформаційному агентству «Інтерфакс-Україна» керівник Офісу Зеленського заявив, що основним завданням переговорів українського та угорського міністрів є обговорення домовленостей щодо зустрічі президента Володимира Зеленського з главою уряду Угорщини Віктором Орбаном, інформує «НБН».

Чиновник розповів, що вже є домовленість Києва та Будапешта про те, щоб витратити необхідну кількість годин для уточнення всіх питань та досягнення розуміння, коли, де та з якими потенційними угодами відбудуться переговори українського лідера та глави угорського уряду.

Глава ОПУ додав, що Угорщина – сусід нашої країни та держава-член Євросоюзу й Північноатлантичного Альянсу. Тому Київ і Будапешт мають розмовляти та налагодити конструктивний діалог.

Раніше росЗМІ заявили, що Москва шантажує Орбана через зустріч із Зеленським. Кремль погрожує позбавити Угорщину 3 мільярдів євро.

Exit mobile version