Чи зможуть військовозобов’язані використати закон про множинне громадянство для виїзду з України: відповідь Кулеби

Глава держави Володимир Зеленський у вівторок, 22 січня, повідомив, що він вніс до ВРУ законопроект про множинне громадянство. Керівник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба розповів, чи зможуть військовозобов'язані українці використати цей закон для виїзду із країни.

Дмитро Кулеба

Фото – instagram.com/dmytro_kuleba

В ефірі національного телемарафону голова зовнішньополітичного відомства розповів, що закон про множинне громадянство не дозволить військовозобов’язаним залишати Україну під час війни, інформує «НБН».

Кулеба запевнив, що це питання вже врегульовано. За словами дипломата, людина має обов’язок служіння та захисту своєї рідної країни, який передбачений Конституцією. Вищий нормативний правовий акт України регламентує виконання військового боргу та фінансові зобов’язання перед державою.

Керівник МЗС додав, що запровадження інституту множинного громадянства – практика багатьох держав, тож у цьому випадку Київ «не вигадав велосипед».

Нагадаємо, у жовтні минулого року міністр підтримав ініціативу запровадження множинного громадянства в нашій країні. Кулеба пояснив, що цей закон допоможе українцям, які перебувають за кордоном, зберегти зв’язок із своєю батьківщиною.

Exit mobile version