Для нас краще, якби Німеччина, підтримуючи українців, давала гроші в бюджет України – Зеленський

Український лідер Володимир Зеленський зробив заяву про те, що коли країни Європи підтримують Україну фінансово, то ці кошти зазвичай залишаються за кордоном. Але допомога, за його словами, має надходити до бюджету держави, а вже потім Україна самостійно розподілятиме ці кошти між людьми.

Зеленський

Фото - liga.net

Як пише “НБН“, про це український лідер заявив під час інтерв’ю німецькому телевізійному каналу ARD.

Обговорюючи з журналісткою німецького телеканалу дану ситуацію, Зеленський заявив:

У разі, якщо уряд прагне допомагати українцям, тобто, такий момент, наприклад, якась людина виїхала і перебуває за кордоном, і отримує підтримку від Німеччини. Ми вдячні за те, що ви підтримуєте наших громадян. Однак так буває, що ця людина отримує підтримку від ФРН, а також і від нас. Ну, буває й так. Я зараз не про наших українців у Німеччині. Я вам це узагальнюю. І тому я говорив завжди, що для нас набагато краще, якби Німеччина підтримувала українців, даючи кошти до бюджету України, а вже після цього Україна перерозподіляла б ці гроші залежно від того, де перебуває ця людина.

Крім того, глава Української держави наголосив, що станом на сьогодні частина грошей України залишилася в Європі, тому що туди вивозили їх українці, які тікали з дому від війни.

Потім Європа почала Україну підтримувати на своїй території, і всі гроші, якими вона підтримувала наших громадян, залишалися за кордоном в економіці тієї чи іншої держави, – наголосив Зеленський. 

Наостанок він додав, що гроші українські поїхали з людьми, а європейські кошти залишалися там, де залишилися громадяни України. Поза територією України. У мене жодних питань немає.

Єдине, просто хотілося б, щоб ми звернули увагу на це. Коли весь світ заявляє про фінансову підтримку України, я хотів би звернути увагу, де залишається більшість цих грошей, – завершив президент України.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про те, що Зеленський висловився про силові методи мобілізації ТЦК.

Exit mobile version