Зеленський спрогнозував проблеми для Європи у разі відмови США від допомоги Україні

Глава держави Володимир Зеленський вважає, що, якщо Сполучені Штати Америки відмовляться підтримувати Україну у війні з РФ, вони залишать європейські держави наодинці проти кремлівського диктатора Володимира Путіна. При цьому президент не вірить, що Вашингтон може залишити без допомоги нашу країну.

Володимир Зеленський

Фото – president.gov.ua

Український лідер в інтерв’ю німецькому телеканалу ARD заявив, що зволікання США з допомогою для нашої країни впливатиме на європейські держави-союзники та створить для них проблеми, інформує «НБН».

Гарант не вірить, що Вашингтон повністю відмовиться підтримувати Київ, проте, якщо це станеться, європейські партнери не зможуть підтримувати той рівень допомоги українцям, який був раніше у питанні фінансування та постачання озброєнь.

Президент припускає, що якби всі європейські держави об’єдналися, вони б змогли дати достатньо підтримки нашій країні. Однак коли зі Штатів надходять не дуже позитивні сигнали, це впливає на деяких європейських лідерів.

Зеленський упевнений, що якщо США продовжать затягувати з наданням допомоги Києву, це створить проблеми для держав Європи. За такого сценарію вони втратять союз з Америкою і залишаться наодинці у протистоянні РФ, оскільки Україна не стримає окупантів без достатнього фінансування та постачання зброї.

Раніше український лідер відповів, що дає йому надію на завершення війни цього року.

Exit mobile version