Зеленський запропонував Європі допомагати біженцям через Україну: що заявили у Комітеті соцполітики ВРУ

Президент Володимир Зеленський заявив, що хотів би, щоб держави Європи фінансово допомагали біженцям, які перебувають на їхній території, через Україну. Перший заступник голови Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, депутат Михайло Цимбалюк висловився щодо ідеї гаранта.

Володимир Зеленський

Фото – reuters.com

Український лідер запропонував європейським державам, щоб гроші, які вони виплачують як соцдопомогу біженцям, надавалися Києву, а той сам розподіляв фінанси між цими людьми. Зеленський вважає, що це допоможе підтримувати економіку нашої країни, інформує «НБН».

Цимбалюк в ефірі «Радіо Свобода», коментуючи ідею президента, заявив, що країни Європи зацікавлені в тому, щоб допомагати біженцям із України на своїй території, а не через Київ.

Представник Комітету ВРУ нагадав, що союзники нашої країни допомагають їй шляхом і фінансової безповоротної та мінімальної кредитної ставки.

Нардеп зазначив, що з цієї причини влада має працювати над створенням умов, у тому числі й матеріальних, на території України, щоб громадяни хотіли повертатися додому.

Нагадаємо, що Берлін збільшив соціальну підтримку українців у Німеччині.

Exit mobile version