Заміна Залужного Сирським посилить відповідальність Зеленського за будь-яку невдачу на фронті – WSJ

Український лідер Володимир Зеленський 8 лютого призначив головнокомандувачем ЗСУ замість Валерія Залужного генерал-полковника Олександра Сирського. ЗМІ заявили, що заміна військового керівництва зробить президента відповідальним за всі провали на фронті.

Володимир Зеленський

Фото – president.gov.ua

Американське видання The Wall Street Journal заявило, що рішення глави України звільнити Залужного стало найбільшою зміною в керівництві держави за весь час повномасштабної війни. Такий крок посилить відповідальність президента за будь-яку невдачу на полі бою, інформує «НБН».

Журналісти зазначають, що заміна «залізного генерала» на Сирського, який вважається ближчим до глави держави, тісніше пов’яже гаранта із рішеннями на фронті.

У статті сказано, що в той час, як український лідер намагався зберегти оптимізм, колишній головком ЗСУ описував похмурішу картину перспектив країни в реаліях війни з РФ.

ЗМІ звернуло увагу на те, що Зеленський обґрунтував заміну військового керівництва низкою проблем, зокрема, браком допомоги Заходу та людського ресурсу, які не вирішує головнокомандувач ЗСУ.

Крім того, президент, ймовірно, відчував загрозу через популярність воєначальника серед захисників та цивільних. При цьому Залужний жодного разу не висловлював політичних амбіцій.

Видання також цитує бійців ЗСУ, які були розчаровані рішенням Зеленського, наголошуючи на тому, що заміна головкома не змінить для них ситуацію на фронті.

Раніше джерело в Міноборони навалило реальні причини звільнення Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ.

Exit mobile version