Джерело в Міноборони розкрило реальні причини звільнення Залужного

У четвер, 8 лютого, президент Володимир Зеленський призначив головнокомандувачем ЗСУ Олександра Сирського, звільнивши з посади Валерія Залужного. При цьому гарант не пояснив чому вирішив здійснити заміну військового керівництва. Джерело в Міноборони України розкрило реальні причини усунення «залізного генерала».

Валерій Залужний

Фото – president.gov.ua

Видання OBOZ.UA, посилаючись на джерело в оборонному відомстві, заявило, що причина звільнення Залужного з посади головкома ЗСУ – «системна втома» президента від нього та «нездатність працювати в команді», інформує «НБН».

За словами співрозмовника журналістів, також Зеленського підштовхнула до кадрових перестановок у військовому керівництві низка проблем в армії та деякі побажання Залужного до союзників, які ті не могли реалізувати.

Наприклад, наприкінці минулого року ЗМІ писали, що «залізний генерал» говорив главі Міноборони США Ллойду Остіну про необхідність 17 мільйонів боєприпасів. При цьому таку кількість снарядів не вдасться виготовити і за кілька років.

Однак головним є те, що глава держави нібито не відчував готовності воєначальника працювати у запропонованому режимі. Крім цього, Залужний не зміг досягти бажаних результатів під час кількох операцій.

Раніше іноземне видання оцінило наслідки звільнення Залужного для українського президента та країни.

Exit mobile version